Ράφτιγκ στον Βοϊδομάτη από  30€ – Πάπιγκο, Ιωάννινα
July 10, 2017
Συνοδεία στο Βουνό από  40€ – Ιωάννινα
July 10, 2017

Canyoning  από 50€ – Ήπειρος

Μια φανταστική εμπειρία μόνο για αθλητές !

Οι λάτρεις του αθλήματος με το έμπειρο προσωπικό μας θα ξεκινήσουν μια μοναδική περιπέτεια μέσα στο εκπληκτικό περιβάλλον του Βοϊδομάτη και Βίκου !

 

Τι είναι το Canyoning:

Το Canyoning είναι η διάσχιση των φαραγγιών ακολουθώντας την πορεία των υδάτων προσπερνώντας κάθε εμπόδιο με τεχνικά μέσα. Όπως η κατάβαση ενός φαραγγιού, περπατώντας μέσα από το νερό, οι βουτιές σε βαθιά νερά και φυσικές τσουλήθρες που έχουν σχηματιστεί πάνω στους βράχους και η κατάβαση με σχοινιά, σε καταρράκτες. Canyoning στα Ελληνικά, λέγεται η διάσχιση των φαραγγιών.

Περιλαμβάνει την ορειβασία, αναρρίχηση, σπηλαιολογία, κολύμβηση.

Είναι ένα σπορ όπου συνδυάζονται πολλά αθλήματα του βουνού! Τουριστικό canyoning, διοργανώνεται από έναν έμπειρο οδηγό φαραγγιών, ο σκοπός του είναι η ψυχαγωγία του κόσμου και η γνωριμία με την δραστηριότητα . Τα φαράγγια που προσφέρονται γι αυτό το σκοπό, είναι κατάλληλα για όλους, η μέγιστη διάρκεια είναι έως 4 ώρες. Δεν έχουν ιδιαίτερες δυσκολίες το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η διασκέδαση, όπως βουτιές, τσουλήθρες κλπ.

Canyoning Ρογκοβού – Χωριό Παπιγκο Ζαγοροχώρια :
Σημείο συνάντησης πισινές Ρογκοβού-  Πάπιγκο. Διάρκειας 3 ώρες.

Μετά την είσοδό μας στο φαράγγι ακολουθεί 30 λεπτά περπάτημα, έως τον  καταρράκτη 7 μέτρων, στην συνέχεια συναντούμε και άλλους καταρράκτες. Το φαράγγι διατηρεί το νερό όλο το χρόνο.  Έπειτα από 10 λεπτά πεζοπορίας επιστρέφουμε στο σημείο εκκίνησης.

Canyoning Νεφέλη –Χωριο Παπιγκο –Ζαγοροχώρια :

Σημείο συνάντησης η εκκλησία του αγίου Βλασίου στο Πάπιγκο.

Έπειτα από 20 λεπτά περπάτημα μέσα σε δασικό κομμάτι συναντούμε τον πρώτο καταρράκτη, 6 μέτρα ύψος.

Το φαράγγι διατηρεί το νερό όλο το χρόνο. Θα συναντήσουμε 7 rappel  με το μεγαλύτερο στα  25 μέτρα μήκος. Οι τσουλίθρες και τα αλματάκια  στο νερό θα ευχαριστήσουν και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της περιπέτειας , στο τέλος ακολουθεί μια μικρή αναρρίχηση, πάντα υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτών και περίπου 35 λεπτά περπάτημα έως την αφετηρία μας στο Πάπιγκο.

Canyoning -Παπαδήμα-Τζουμέρκα
Ξεκινάει από το χωριό Χαροκόπι και τερματίζει στην γέφυρα Τσιμπόβου.

Μέτριας δυσκολίας διαδρομή.

Διάρκειας 3 ώρες .    Περιοχή Τζουμέρκα-Ιωαννίνων.       Η είσοδος του φαραγγιού δεν απαιτεί περπάτημα.  Θα συναντήσουμε 7 rappel διαδοχικά ,ξεκινώντας με ένα καταρράκτη 10 μέτρων, και κάθε 5 μέτρα έχουμε καταρράκτες συνεχόμενους με το μεγαλύτερο rappel στα 20 μέτρα.   Το φαράγγι διατηρεί το νερό όλο το χρόνο.     Έπειτα από 15 λεπτά πεζοπορία  επιστρέφουμε στο σημείο εκκίνησης.