Ράφτιγκ στον Βοϊδομάτη από  30€ – Πάπιγκο, Ιωάννινα
July 10, 2017
Συνοδεία στο Βουνό από  40€ – Ιωάννινα
July 10, 2017

Canyoning  από 50€ – Ήπειρος

Μια φανταστική εμπειρία μόνο για αθλητές !

Οι λάτρεις του αθλήματος με το έμπειρο προσωπικό μας θα ξεκινήσουν μια μοναδική περιπέτεια μέσα στο εκπληκτικό περιβάλλον του Βοϊδομάτη και Βίκου !

 

Τι είναι το Canyoning:

Το Canyoning είναι η διάσχιση των φαραγγιών ακολουθώντας την πορεία των υδάτων προσπερνώντας κάθε εμπόδιο με τεχνικά μέσα. Όπως η κατάβαση ενός φαραγγιού, περπατώντας μέσα από το νερό, οι βουτιές σε βαθιά νερά και φυσικές τσουλήθρες που έχουν σχηματιστεί πάνω στους βράχους και η κατάβαση με σχοινιά, σε καταρράκτες. Canyoning στα Ελληνικά, λέγεται η διάσχιση των φαραγγιών.

Περιλαμβάνει την ορειβασία, αναρρίχηση, σπηλαιολογία, κολύμβηση.

Είναι ένα σπορ όπου συνδυάζονται πολλά αθλήματα του βουνού! Τουριστικό canyoning, διοργανώνεται από έναν έμπειρο οδηγό φαραγγιών, ο σκοπός του είναι η ψυχαγωγία του κόσμου και η γνωριμία με την δραστηριότητα . Τα φαράγγια που προσφέρονται γι αυτό το σκοπό, είναι κατάλληλα για όλους, η μέγιστη διάρκεια είναι έως 4 ώρες. Δεν έχουν ιδιαίτερες δυσκολίες το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η διασκέδαση, όπως βουτιές, τσουλήθρες κλπ.

Canyoning Ρογκοβού – Χωριό Παπιγκο Ζαγοροχώρια :
Σημείο συνάντησης πισινές Ρογκοβού-  Πάπιγκο. Διάρκειας 3 ώρες.

Μετά την είσοδό μας στο φαράγγι ακολουθεί 30 λεπτά περπάτημα, έως τον  καταρράκτη 7 μέτρων, στην συνέχεια συναντούμε και άλλους καταρράκτες. Το φαράγγι διατηρεί το νερό όλο το χρόνο.  Έπειτα από 10 λεπτά πεζοπορίας επιστρέφουμε στο σημείο εκκίνησης.

Canyoning Νεφέλη –Χωριο Παπιγκο –Ζαγοροχώρια :

Σημείο συνάντησης η εκκλησία του αγίου Βλασίου στο Πάπιγκο.

Έπειτα από 20 λεπτά περπάτημα μέσα σε δασικό κομμάτι συναντούμε τον πρώτο καταρράκτη, 6 μέτρα ύψος.

Το φαράγγι διατηρεί το νερό όλο το χρόνο. Θα συναντήσουμε 7 rappel  με το μεγαλύτερο στα  25 μέτρα μήκος. Οι τσουλίθρες και τα αλματάκια  στο νερό θα ευχαριστήσουν και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της περιπέτειας , στο τέλος ακολουθεί μια μικρή αναρρίχηση, πάντα υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτών και περίπου 35 λεπτά περπάτημα έως την αφετηρία μας στο Πάπιγκο.

Canyoning -Παπαδήμα-Τζουμέρκα
Ξεκινάει από το χωριό Χαροκόπι και τερματίζει στην γέφυρα Τσιμπόβου.

Μέτριας δυσκολίας διαδρομή.

Διάρκειας 3 ώρες .    Περιοχή Τζουμέρκα-Ιωαννίνων.       Η είσοδος του φαραγγιού δεν απαιτεί περπάτημα.  Θα συναντήσουμε 7 rappel διαδοχικά ,ξεκινώντας με ένα καταρράκτη 10 μέτρων, και κάθε 5 μέτρα έχουμε καταρράκτες συνεχόμενους με το μεγαλύτερο rappel στα 20 μέτρα.   Το φαράγγι διατηρεί το νερό όλο το χρόνο.     Έπειτα από 15 λεπτά πεζοπορία  επιστρέφουμε στο σημείο εκκίνησης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θέλω να λαμβάνω ενημερωτικά e-mail της Papigo Travel