Γεωξενάγηση, Κήποι Ζαγοροχώρια, Ιωάννινα, από 20€
July 10, 2017
Κρουαζιέρα στο Ιόνιο Bavaria 46 – Λευκάδα,από 300€
July 10, 2017

8 Ημέρες περπάτημα στο Ζαγόρι, από  700€

8 Μέρες / 7 Νύχτες Πεζοπορία στο Ζαγόρ, με μεταφορά από / προς Θεσσαλονίκη αεροδρόμιο προς Ζαγόρι / Σύβοτα. 

Περίοδος: Από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο.

 

Εξοπλισμός: Μπότες ορειβατικές, σάκος πεζοπορίας, καπέλo, μπαστούνια πεζοπορίας, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, αδιάβροχο, μαγιό.

Προετοιμαστείτε για μια ολόκληρη εβδομάδα πεζοπορίας στην περιοχή της Τύφης, μέσα στο Εθνικό Πάρκο και Γεωπάρκο της Βόρειας Πίνδου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Μεταφορές από / προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης / Ακτίου / Σύβοτα.
  • 24 ώρες οδηγό βουνού.
  • Επτά Διανυκτερεύσεις σε B / B.
  • Επτά γεύμα.
  • Πέντε προγεύματα.
  • 24 ώρες παρακολούθησης μέσω δορυφόρου.

 

Ημέρα 1. Μετά την άφιξη των πελατών στο αεροδρόμιο Μακεδονία (Θεσσαλονίκη) ή Ακτιο (Πρέβεζας), αναλαμβάνουμε την μεταφορά τους για μια διαδρομή περίπου 3 ώρες και 15 λεπτά φθάνοντας στο χωριό Πάπιγκο (υψ. 950μ) με θέα τους Πύργους της Αστράκας (υψόμετρο 2,436m) στην περιοχή του Ζαγορίου στο Βόρειο-δυτικό τμήμα της Ελλάδας και την περιφέρεια της Ηπείρου. Άφιξη λοιπόν στο ξενοδοχείο, δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής και ξεκούραση για την εξόρμηση της επομένης ημέρας.

Ημέρα 2. Μετά το παραδοσιακό μας πρωινό, νωρίς το πρωί 7 π.μ., έναρξη της πεζοπορίας στο φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο φαράγγι του κόσμου και θα πιούμε νερό στις πηγές του Βοϊδομάτη, το καθαρότερο ποτάμι της Ευρώπης. η πεζοπορία μας ξεκινά από το χωριό Μονοδένδρι μέχρι το χωριό Πάπιγκο, 7 ώρες πεζοπορία, μέτριας δυσκολίας. Στο Πάπιγκο θα διανυχτερεύσουμε και θα ακολουθήσει γεύμα  σε παραδοσιακό εστιατόριο.

Ημέρα 3. Μετά το απολαυστικό πρωινό μας, στις 07: OO π.μ., επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο μέχρι το σημείο εκκίνησης, 8 χιλιόμετρα από το χωριό Πάπιγκο, για μια πεζοπορία 5:30 λεπτά, μέτριας δυσκολίας, Θα περπατήσετε δίπλα στον ποταμό Βοϊδομάτη, μέχρι το χωριό Κλειδωνιά και μετά συνεχίζουμε για το χωριό Άνω Κλειδωνιά, με απίστευτη θέα προς το φαράγγι του Βίκου και τον κάμπο της Κόνιτσας.Η πεζοπορία μας καταλήγει στο Πάπιγκο για διανυκτέρευση και δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

Ημέρα 4. Γύρω από 7:00 π.μ. και μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την πεζοπορία μας μέχρι το καταφύγιο της Αστράκας, 1980 μέτρα ύψος, αφήνουμε τον εξοπλισμό μας και  συνεχίζουμε  μέχρι την ξακουστή  δράκολιμνη, σε 2100 μέτρα ύψος. Μετά επιστρέφουμε πίσω στο καταφύγιο για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5. Περίπου στις 7:30 μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την πεζοπορία μας μέχρι κορυφή της Γκαμήλας, 2497 μέτρα ύψος, 5 ώρες πεζοπορία, υψηλής δυσκολίας. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο καταφύγιο για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6. Μετά το πρωινό μας γύρω από 08:00 π.μ. φορτώνουμε τα σακίδιάμας και ξεκινάμε την πεζοπορία μας μέχρι το Τσεπέλοβο, 5:30 λεπτά πεζοπορία, εύκολη διαδρομή. Στο τσεπέλοβο θα διανυκτερεύσουμε και θα δειπνήσουμε.

Ημέρα 7. Μετά το πρωινό μας, στις 09:00 θα ξεκινήσει το ταξίδι μας με λεωφορείο μέχρι τα Σύβοτα, 3 ώρες οδήγηση, για να χαλαρώσετε σε τοπικό ξενοδοχείο και ωακολύμπισετε στα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8. Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, 5 ώρες με το λεωφορείο.

 

Θέλω να λαμβάνω ενημερωτικά e-mail της Papigo Travel